Fontos megnézni, kinek adjuk ki az albérletet

Az osztrák közösségi médiában komoly feltűnést keltett egy Lorenzo nevű főbérlő esete, aki nemrég pár hónapos utazásra indult, és előtte még kiadta a lakását albérletbe. Mivel a végleges szerződést már közvetlenül az utazás előtt kötötték meg, így nem gondolkodott, aláírta a feltételeket, ezzel pedig komoly problémába sodorta magát.

Albérlet kiadás rövid távra

Lorenzo három hónapra tervezte kiadni a lakását, mivel nagyjából ennyi ideig tartott a körutazása. A feladatot hirdetésére egy középkorú hölgy jelentkezett, aki szimpatikusnak tűnt a főbérlőnek. A kaució kifizetése után meg is kapta a kulcsokat, a tulajdonos pedig elment csomagolni.

Ezután már csak közvetlenül az utazása előtt tért vissza a végleges szerződés aláírására, amikor már gyanús jelekkel találkozott. A lakása ajtaját egy ismeretlen férfi nyitotta ki, az összes redőny le volt engedve, és tömény fűszag terjedt. Mivel már rohannia kellett, ezért nem mérlegelte a dolgot, hanem aláírta az albérlet kiadási szerződést.

Az elutazása után azonban folyamatosan kapta a panaszokat a többi lakótól. Ők azt tapasztalták, hogy feltűnően nagy a jövés-menés a lakásnál, ismeretlen férfiak járnak be a házba, és furcsa zajok szűrődnek ki a bérleményből.

Mint kiderült, a lakást légyottokra vette ki a hölgy, és komoly forgalmat bonyolított. Miután Lorenzo megtudta ezt, ki akarta tenni a bérlőt a lakásból, akit azonban véd a szerződés. Mivel fixen, három hónapra írták alá, és nem volt benne kikötve, hogy csak lakhatás céljára használhatják, ezért az albérlőt védi a jog, és nem tehető ki.

A tulajdonos azóta már többször megbánta, hogy a nagy rohanásában nem gondolkozott, és a baljós előjelek mellett kiadta a lakását, de most már mást nem tehet, mint hogy megvárja a szerződés lejártát. Ha nem így tenne, akkor bíróság előtt felelhet a szerződés megsértéséért, és a hölgyet komoly kártérítés illetné meg. Arról nem szóltak a tudósítások, hogy az osztrák rendőrség mit szólt az illegális légyottokról.

Forrás