Az 5 Feng Shui elem és hogyan használd őket az otthonodban

A feng shui lakberendezés során fontos, hogy szem előtt tartsuk az elemeket. A feng shui egyik szabálya az öt elem egyensúlyban tartása, ami lehetővé teszi, hogy a chi (vagy energia) természetes módon áramoljon otthonodban.

Az alábbiakban végigvezetünk az öt feng shui-elem mindegyikén, hogy milyen színekhez és irányokhoz kapcsolódnak, és hogyan használhatod őket otthonod különböző helyein!

Hogyan építsd be a feng shui mind az 5 elemét az otthonodba?

1. Víz

A víz a bőséggel, a jóléttel, a mozgással, a tisztítással, a megtisztulással és az érzelmek áramlásával kapcsolatos. Amikor a vizet kell ábrázolnod a teredben, helyezd a hangsúlyt a nyugtató tavakra a heves árhullámok helyett.

Ahhoz, hogy a víz elemet behozd az otthonodba, próbálj meg egy vízi elemet hozzáadni. Ez magában foglalja a kék árnyalatokat, az ívelt tárgyakat és a vizet ábrázoló képeket, amelyek megnyugtatóak; nem ajánlottak a viharos vizet ábrázoló képek.

2. Tűz

A tűz a cselekvéshez, a szenvedélyhez és a hírnévhez kötődő hatalmi elem. Csodálatos az ügyfelek vonzására, a társasági életed javítására, és támogatja, hogy a fényed kikerüljön a világba. Bár fontos, hogy minden elem egyensúlyban legyen, és egyikből se legyen túl sok.

Minimalizáld a piros színt, ami a tűz energiáját képviseli. Akárcsak egy igazi tűz, ez is sok kárt okozhat, kicsúszhat az irányításunk alól, és nagyon veszélyes lehet. A túl sok tűz irritálhatja a lakásban tartózkodó embereket.

3. Föld

A Föld a stabilitással és a biztonsággal társul mind a kapcsolatokban, mind az üzleti életben. A földszíneket (elsősorban a krém- és barnás árnyalatokat) vigyük be a dekorációnkba. Ha pedig nem vagy oda a semleges színekért, a kristályok egy másik remek módja annak, hogy a Földet beépítsd a térbe.

4. Fém

A fémet a fókuszhoz és a tisztasághoz társítják, és segít az egészség, a gazdagság és a szerelem terén. Úgy valósíthatod meg, hogy mind a rezes tónusokra, mind a lágyabb árnyalatokra támaszkodsz.

Dolgozhatsz azzal, hogy bármilyen pasztellszínt hozzáadsz a dekorációs palettádhoz, vagy fémes bútorokat – arany és ezüst árnyalatokat – használhatsz. Ezt megteheted párnákkal vagy művészeti alkotásokkal.

5. Fa

A föld elemtől kicsit eltérően a fa a feng shui-ban a természet virágzó növényvilágára összpontosít. Az új életet, a növekedést, a terjeszkedést, a kreativitást és az egészséget szimbolizálja.

A fa elemet az otthonunkba hozni úgy lehet, hogy valódi növényeket adunk hozzá, vagy zöld tónusokat építünk be a térbe.