Gyakran ismételt kérdések a duguláselhárítással kapcsolatosan

Mindig vannak olyan kérdések, amelyek gyakran merülnek fel a duguláselhárítással kapcsolatosan. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ilyen témakört.

Lassan megy le a víz a konyhai mosogatóban, mit tegyek?

A konyhában található mosogató nagy igénybevételnek van kitéve. Az ételmaradék és a zsírlerakódás kellemetlen dugulást képes eredményezni.

Várjuk meg, ameddig lemegy a víz, majd öntsünk fél bögre szódabikarbónát, utána pedig fél bögre ecetet a lefolyóba. Fedjük le egy törlőkendővel és várjunk néhány percet. Forraljunk vizet, és öntsük bele a teljes tartalmát a mosogatóba.

Általában ez a módszer megszünteti a lerakódásokat, amelyek a cső szélén gyűltek fel, és a víz újra tökéletesen fog lefolyni. Ha ez nem így történik, másféle házi praktikákat is igénybe vehetünk vagy felkereshetünk egy duguláselhárítót valamelyik elérhetőségén.

Állandó csatornaszag van a fürdőszobában, miért?

A fürdőszobákban található az a padlóösszefolyó, ahol a mosógép, a kád vagy zuhany és a kézmosó szennyvize áthalad. A nagy terhelésnek köszönhetően nagyobb a valószínűsége annak, hogy lerakódás alakul ki; szappan és kozmetikai szerek maradéka, testszőrzet, ruhákból kiváló szövet darabok stb. Ezek együttesen okozzák a szag kialakulását.

Megoldásként szedjük le az összefolyó rácsát, majd egy gumikesztyű használatával távolítsuk el a lerakódott szennyeződést, és öntsük le forró vízzel. Havonta egyszer javasolt ezt a karbantartást megcsinálni, így megelőzhetjük a bűz kialakulását.

Amennyiben a szag ezek elvégzése után sem szűnik meg, javasolt duguláselhárítási szakértőhöz fordulni. Erre kiváló a Google kereső, például, ha Budaörsön lakunk, akkor csak írjuk be a duguláselhárítás Budaörs kifejezést a böngészőbe. A felbukkanó találatoknál pedig feltétlenül olvassuk el az értékeléseket.

Lehet bontás nélkül is dugulást elhárítani?

A szakembernek először is azonosítani kell a dugulás okát. Egy profi duguláselhárító rendelkezik a szükséges felszereléssel, amely nem igényel bontást.

Ettől függetlenül sajnos felmerülhetnek olyan problémák, amikor elkerülhetetlen a bontás, ilyen például a csőrepedés vagy a cső törése. Ezeket a sérült csőszakaszokat ugyanis cserélni kell, ehhez pedig a szakinak hozzá kell férni a területhez.