Hogyan kell ápolni a hullámos hajat?

Ha olyan szerencsés vagy, hogy természetesen hullámos a hajad, valószínűleg mindenki irigyel körülötted. A természetesen hullámos haj gyönyörű volumennel és textúrával rendelkezik – két dolog, amire más hajtípusúak vágynak.

De akár a tengerparti hullámok, akár a sima, egyenes megjelenés mellett döntesz, valószínűleg a göndör hajú testvéreidhez hasonlóan te is küzdesz a fodrokkal.

A hullámos haj nem olyan durva és száraz, mint a göndör haj, és nem is olyan finom és zsíros, mint az egyenes haj. Ha ismered a hajtípusodat, az segíthet kiválasztani a megfelelő termékeket, hogy hullámaid puhák és dúsak maradjanak. Olvass tovább a hullámos haj ápolására vonatkozó top tippjeinkért.

5 tipp a hullámos haj ápolásához

1. Keress egy göndör hajra való sampont

A göndör haj túlzott mosása eltávolíthatja a természetes olajokat, amelyekre a hajnak szüksége van ahhoz, hogy fényes és egészséges kinézetű maradjon.

Mivel a göndör és hullámos haj természetes módon szárazabb, mint az egyenes haj, a heti egyszeri samponozás elegendő a tisztításhoz anélkül, hogy túl sok nedvességet vonna el. Ha samponozol, használj göndör hajra való sampont, amelynek gyengéd és hidratáló, sima haj elleni formulája van.

2. Kondicionálj – SOKSZOR!

Keress sűrű, mélyen göndörítő kondicionálót, amely hidratáló olajokkal és más hidratáló összetevőkkel, például glicerinnel van átitatva. Hajmosás előtt és után is alkalmazz kondicionálót, hogy lágyítsa és kibogozza a fürtjeidet. A sampon mentes napokon frissítsd fel fürtjeidet úgy, hogy csak a zuhany alatt használsz kondicionálót.

3. Gyakran végezz mélykondicionálást

Ma kihagyod a zuhanyzást? Dolgozz be egy tápláló, göndörödés elleni hajolajat a száraz hajba, hogy fürtjeid puhák és hidratáltak maradjanak anélkül, hogy elveszítenék ruganyosságukat. Extra száraz, göndör fürtök esetén próbálj ki hetente egyszer egy simító hajmaszkot.

4. Találj egyensúlyt a nedvesség és az erősség között

Amilyen fontos, hogy hullámos hajadat hidratáltan tartsd, olyan fontos, hogy megóvd hajad erejét, szerkezetét és rugalmasságát.  Amikor hullámos hajad számára keresel termékeket, olyan formulákat keress, amelyek létfontosságú tápanyagokat és selyemfehérjéket tartalmaznak. Ezek a formulák köztudottan erősítik és meghatározzák fürtjeidet.

5. Hagyd ki a hőt!

Ha hajról van szó, a hő egyenlő a szárazsággal és a károsodással. És mint már megtanultuk, a göndör haj már természeténél fogva is száraz. A hőeszközök használata helyett támaszkodj a göndörséget definiáló termékekre, mint például a hajad légszáraz hullámhabjára.

Ha pedig muszáj megszárítanod, használj diffúzort a legalacsonyabb fokozaton, hogy eloszlassa a hőt és minimalizálja a súrlódást. Zuhanyzáskor öblítse le a tincseit hideg vízzel, hogy, bezárja a nedvességet.