Hogyan teremtsünk pozitív hangulatot otthonunkban?

A harmónia megteremtése otthonunkban részben elérhető egyes elemek át/elhelyezésével. Persze a feladat nagyrésze még mindig saját hangulatunk és lelkiállapotunk egyensúlyban tartásával jár, és csak úgy érhető el ha a pozitív hozzáállást helyezzük előnybe még a nehéz helyzetekben is.

A nyugodtság és összetartozás érzetét elérhetjük egyszerű trükkökkel

  • Vizuális egyensúly: azaz ne töltsük meg a szoba egyik falát és hagyjuk csupaszon a másikat, ugyanúgy a színek szempontjából is – ne legyen egyik fal telitett sötét színű bútorokkal, míg a másik csak világos elemekből álljon.
  • Adjunk hozzá több szimmetriát: mint a természetben is, a szimmetria a kellemesség érzetet kelti. Egy egyszerű mód a többféleképpen kombinálható bútordarabok, melyeket könnyen elhelyezhetünk a szobában, figyelembe véve azt is, hogy a szimmetria kedvéért ne töltsük teli a szobát vagy a darabok ne akadályozzanak túlságosan.
  • Hagyunk helyet a „negatívnak” is: magyarul, legyen elég szabadhely, amin a szem megpihenhet néhanapján, például egy félig üres fal vagy sarok. Ne legyen minden felület egy vizuális inger, egy információ a szemnek.
  • Legyen „sima” a helyiség áttekintése: bútorelemek, dekor tárgyak és ezek színeinek áttekintése sokkal könnyebb, ha van valami közös bennük, harmóniában vannak, és nem kell túlzottan fókuszálni, hogy észrevegyünk valamilyen érdekes részletet, vagy ellenkezőleg túl kitűnő legyen. Használhatunk például szőnyeget is egyes elemek „összekötésére”.
  • Végül, az elemeknek legyen egy hasznuk is, ne csak a szimmetria kedvéért helyezzük el őket, hanem ténylegesen tudjuk is kihasználni valamilyen célra.

A hangulatot „feldobhatjuk” szobanövényekkel, illatos gyertyákkal/ berendezésekkel és akár motivációs vagy pozitív ötleteket tartalmazó írásokkal is, amelyeket olyan helyekre tegyünk, ahol, könnyen, nap mint nap láthatóak.

Ha egy hosszú nap után szeretnénk még jobban ellazulni, zenei aláfestést is választhatunk egy pohár bór mellett, kedvünk szerint.