Autókarbantartási tippek, amelyek segítenek járművét jó állapotban tartani

Az autó megfelelő karbantartása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az autója kiváló állapotban maradjon. Ez segíthet az Ön, utasai és társai biztonságának garantálásában is. Íme néhány módszer, amely segíthet abban, hogy autója zavartalanul működjön.

Az autó karbantartási ellenőrzőlista

Fontolja meg, hogy ezeket a pontokat felveszi a járműkarbantartási „tennivalók” listájára:

A gumiabroncsok ellenőrzése és karbantartása

Ha tudja, hogyan kell karbantartani autója abroncsnyomását, az segíthet csökkenteni a gumiabroncsok kopását, és biztosítja a jó benzinfogyasztást. A gumiabroncsnyomás ellenőrzése magában foglalja az ajánlott nyomás megtalálását, a PSI ellenőrzését és a gumiabroncsok megfelelő felfújását vagy leeresztését.

A lapos gumiabroncs veszélyt jelent, amely veszélyes lehet Önre és autójára. Számos megelőző lépést tehet a defekt elkerülése érdekében, beleértve a gumiabroncsok 5000-10 000 mérföldenkénti cseréjét és a gumiabroncsok lejárati idejének figyelését.

Olajcsere

Az autó olajának rendszeres ellenőrzése és cseréje elengedhetetlen ahhoz, hogy a motor üzemképes állapotban maradjon. Havonta ellenőrizze az olajat, és cserélje azt az autó használati utasításában foglaltak szerint.

Az olajat kicserélheti saját maga, vagy elviheti egy szervizbe. Ha úgy dönt, hogy maga végzi el, ismerje meg a folyadék leeresztéséhez, a megfelelő olajszint beállításához és a régi olaj ártalmatlanításához szükséges lépéseket.

Azt is tudnia kell, hogy melyik típusú motorolaj a legjobb az autójához, függetlenül attól, hogy saját maga cseréli-e az olajat, vagy szervizbe viszi. Ehhez általában három dolgot kell figyelembe venni: az olaj viszkozitását, azt, hogy szintetikus vagy nem szintetikus olajat használjon-e, valamint az autója futásteljesítményét.

Ellenőrizze a folyadékokat

Számos folyadékot kell a megfelelő szinten tartani, hogy autója megfelelően működjön. Amit önnek vagy szerelőjének ellenőriznie kell:

  • Motorolaj
  • Hűtőfolyadék
  • Szervókormány-folyadék
  • Fékfolyadék
  • Sebességváltó folyadék

Ezen folyadékok bármelyikének szivárgása befolyásolhatja autója vezetését. Ha szivárgást észlel, a folyadékot a színe alapján azonosíthatja. Ez segíthet Önnek és szerelőjének meghatározni, hogy honnan ered a szivárgás. Ez segíthet a javítási folyamat felgyorsításában is.