7 fontos dolog, amit télen az autóban kell tartania

Ha Ön olyan helyen él vagy utazik, ahol téli időjárás van, akkor tudja, hogy a hideg, havas és jeges útviszonyok jelentősen befolyásolhatják az utazást. Sajnos ezek a körülmények gyakran szerepet játszanak a közlekedési balesetekben és a hosszú késésekben is.

Vannak lépések, amelyeket megtehet a téli autóbalesetek elkerülése érdekében. De sosem árt felkészülni a vészhelyzetekre és arra az esetre, ha mégis balesetbe kerülne. A téli autós felkészülés kulcsfontosságú ahhoz, hogy biztonságban maradjon a hideg időjárási vészhelyzetekben az úton.

A felkészültség megkönnyíti a dolgát, ha ezen a télen balesetbe keveredik, lerobban, vagy elakad a hóban. Nézze meg az alábbi listát 6 fontos dologról, amit télen is tartson az autójában.

6 dolog a téli „vezetésbiztonsági” készletben

1. Kombinált jégkaparó és hókefe

Természetesen mindig fontos, hogy utazás előtt megtisztítsa járműve szélvédőjét a hótól és a jégtől. Ha pedig balesetet szenved, vagy hosszú késésbe ütközik, a hó és a jég gyorsan felhalmozódhat, amíg várakozik. Ha kéznél van egy hosszú nyelű, kombinált jégkaparó és hókefe, az segít a szélvédők gyors megtisztításában.

2. Lapát

Vegyen egy kis vagy összecsukható lapátot, amelyet a csomagtartóban tarthat. Hasznos lesz, ha az autója elakad a hóban, vagy ha utat kell felszabadítania a vezetéshez.

3. Kesztyű és egyéb téli ruházat

Megvan a hókefe és a lapát, de most már ténylegesen használnia kell őket. A kesztyű és más meleg ruházat viselése megkönnyíti a takarítás feladatát. Az sem árt, ha tartunk néhány kézmelegítőt is az autódban. Melegen jobban fogja végezni az autó kiszabadítását.

4. Kősó, homok esetleg macskaalom

Ezek a durva anyagok segítenek a gumiabroncsoknak tapadást nyerni, ha járműve elakad a hóban. Szórja ki az anyagot a gumiabroncsai közelében és az autó útjában, hogy kijusson a csúszós helyzetből.

5. Zseblámpa

Télen korán sötétedik. Ha éjszaka elakad vagy megfeneklik, használja a zseblámpát, hogy kiderítse, mi a baj. Emellett láthatóbbá is teheti magát az úton közlekedők számára.

6. Vontatókötél vagy lánc

A vontatólánc nagyszerű eszköz arra, hogy kiszabadítsa az autóját a hóból.