A kisállat-szülők útmutatója a gondosabb kisállat-egészségügyi ellátás biztosítása érdekében

Állatbarát szülőként valószínűleg tudja, hogy szőrös társának támogatása azt jelenti, hogy a legmagasabb színvonalú egészségügyi ellátást kell nyújtania, hogy kis társa kényelmes és boldog életet élhessen.

A háziállatáért való kiállás bizalmat épít kettőjük között, mivel mindent megtesznek azért, hogy megvédjék őt az esetleges sérülésektől, más állatoktól és emberektől. Kedvence fizikai és érzelmi jólétének előtérbe helyezése és egészségének megőrzése legyen az Ön legfőbb célja, mivel csak így érheti el, hogy kedvencének boldog élete legyen. Ebben a cikkben egy kisállat-szülői útmutatót kínálunk a tájékozottabb egészségügyi ellátásáért való kiálláshoz, a kisállatok érdekében.

Válasszon kisállat-biztosítást

Az egyik legfontosabb döntés, amikor kisállat-szülővé válunk, a kisállat-biztosítások mérlegelése. Sok kisállat-szülőben felmerül a kérdés, hogy mire terjedjen ki a kisállat-biztosítás, és hogy megéri-e. A jó biztosítási fedezet azonban elvetheti az aggodalmakat, ha baleset vagy súlyos betegség éri kedvencét, és ha hirtelen nem tervezett állatorvosi látogatásokkal, hatalmas orvosi számlákkal és kezelési költségekkel kell szembenéznie.

Ha átolvassa, hogy mit tartalmaz a legtöbb biztosítási kötvény, megérti, hogy sok minden van, ami megsérülhet. Ha tudja, hogy felkészült arra, amit az élet elébe sodor, az megnyugtatja, és így lehetővé válik, hogy több, jó minőségű időt tölthessen kis kedvencével.

Szellemi és fizikai szimuláció biztosítása

Nem kell ahhoz állatszakértőnek lenni annak megértéséhez, hogy kedvencének többre van szüksége az élelemnél és a víznél ahhoz, hogy boldog lehessen. A háziállatoknak fizikai testmozgásra és mentális stimulációra van szükségük, ezért nagyon fontos, hogy ezt szem előtt tartsa, mivel ezek hiánya viselkedési problémákhoz és stresszhez vezethet. Ezen túlmenően magától értetődő, hogy kedvencének évente állatorvosi felülvizsgálatot kell biztosítani, beleértve az alapvető oltásokat is.

Kedvence szószólójaként végezze el saját kis kutatását, és találja ki, hogy milyen szintű mentális, fizikai egészségi állapotra vagy akár védőoltásra van szüksége szőrös barátjának, majd ezt a betegségek megelőzése érdekében beszélje meg a megbízható állatorvossal.

Tréning a szeparációra

Sok háziállat számára nagy kihívást jelent a gazdájától való elkülönülés.  Ha négylábú barátja szeparációs szorongással küzd, észrevehet néhány tipikus viselkedésbeli változást, például túlzott ugatást vagy vonyítást, a tárgyak fokozott rágását, az étvágy megváltozását vagy más, korábban nem jellemző destruktív viselkedést.

A gyerekekhez hasonlóan a háziállatok is jól érzik magukat a rögzített rutinok mellett. Ha minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban hagyja ott és veszi fel őket, vagy nagyjából ugyanabban az időpontban jön haza, az segíthet négylábú családtagjának alkalmazkodni a változáshoz, és csökkentheti a kutya vagy a macska szeparációs szorongását.

Tervezzen be fix időpontokat a kutyával vagy macskával való játékra, és jutalmazza meg őket a jó viselkedésükért kiváló minőségű jutalomfalatokkal. Egy-egy jutalomfalat itt-ott, valamint a szóbeli dicséret sokat segíthet. Az is megnyugtató stratégia lehet, ha kutya-pórázával sétálni viszi a kutyát, vagy interaktív kutyajátékokkal játszik kis kedvencével, mielőtt elhagyja a házat.

Azzal, hogy nyugodt vagy, megadod az alaphangot négylábú barátodnak, aki vezetőnek érzékel és követ téged. Ha hirtelen el kell mennie otthonról, és nincs ideje egy hosszú sétára vagy játékra, egy tipp, hogy próbálja meg odaadni a kedvenc játékát, hogy egy darabig stimulálja a kutyát. Tartsa szem előtt, hogy egy kutya például napi 4 óránál többet ne legyen egyedül.

A fenti tippek betartásával enyhítheti kutyája vagy macskája szeparációs szorongását, és elérheti, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat otthon egyedül.

Szabadtéri partik és összejövetelek

A legtöbben szeretünk kimozdulni grillezésekre, partikra és fesztiválokra, és gyakran szívesen visszük magunkkal háziállatainkat is. Mivel azonban háziállataink nem tudnak magukról beszélni, át kell gondolnunk, hogy az ilyen kirándulások kényelmesek-e számukra, és számítani kell arra, hogy idő előtt ott kell hagynunk az eseményt.

Ha azt vesszük észre, hogy kedvencünk nehezen koncentrál, nyugtalanul vagy túlterhelten viselkedik, hagyjuk el a helyszínt, és próbáljunk meg emlékezni arra, hogy legközelebb rövidebb ideig maradjunk, ha ilyen környezetben tervezünk ott tartózkodást. Ideális esetben, mint igazi pártfogó és szülő, a legjobb, ha még azelőtt elhagyjuk a rendezvényt, mielőtt kedvencünk a hiperaktivitás és idegesség jeleit mutatná.

Záró gondolatok

Ha célul tűzte ki, hogy a legjobb képviselője legyen kedvencének, akkor tájékozódnia kell alapvető egészségügyi szükségleteiről, és figyelembe kell venni háziállata érdekeit.

A legjobb kisállat-biztosítás megtalálása, a legjobb egészségügyi ellátással való biztonságban tartása, a fizikai és mentális szükségletek, valamint annak átgondolása, hogy a különböző környezetek hogyan hathatnak rá, biztos módja annak, hogy kötődjön szőrös barátjához, és növekedhessen bizalma Ön iránt, mint a kisállat-szülője felé.