Tűzoltók felgyújtottak egy klubot részegen Mallorcán

Ismét részeg turisták randalíroztak Mallorcán. Ezt a hírt a mallorcai rendőrség is megerősítette.

Francina Armengol, Mallorca regionális kormányfője elmondta, hogy folyamatosan küzdenek a bulinegyedben a részeg külföldi turistákkal, akik nagyon nagy károkat okoznak.

Német tűzoltók okozták a tüzet

A rendőrségi helyszínelés során megállapították, hogy hat tűzoltó is részt vett abban a gyújtogatásban, amit 13 német bulizó okozott. Ezért a mallorcai rendőrség nem bánt kesztyűs kézzel a gyanúsítottakkal, szinte azonnal letartóztatta őket és előzetesen fogdába zárta. Nem mehetnek szó nélkül el az eset mellett, hiszen az anyagi kár jelentős, és két fő súlyosan megsérült az eset kapcsán.

Akár 15-20 év letöltendő börtönbüntetésre is ítélhetik őket csoportosan elkövetett garázdaság miatt. Ugyanakkor a bíróság valószínűleg enyhítő körülményként fogja figyelembe venni, hogy a társaság tagjai hazájukban, Németországban köztiszteletnek örvendő, megbecsült polgárok.

Mi is történt valójában

Egy németországi bowlingklub tagjai elhatározták, hogy szabadságukat Mallorcán fogják tölteni, kipihenve az éves fáradalmakat. Szokásukhoz híven lementek a tengerpartra, felvették klubjuk egyenpólóját. Természetesen vittek magukkal sört és rövid italokat, hogy megalapozzák a jó hangulatot. Készítettek magukról sok felvételt, ahogy pózolnak a parton, mögöttük a naplemente, kezükben a sör. Vidáman mosolyogtak a kamerába, majd feltették a képeket a közösségi oldalra, hogy az otthon maradottak is láthassák. Hiszen tudjuk, ha valamit nem posztolunk ki azonnal, akkor az meg sem történt.

Visszatérve szállodai szobájukba, az erkélyen folytatták az alkoholfogyasztást. Ittak, hangoskodtak, dohányoztak, majd azzal szórakoztak, hogy a csikkeket ki tudja messzebb pöckölni.

Többeknek sikerült a szomszédos bár náddal fedett tetejére dobni, ami azonnal kigyulladt. A tűz hihetetlen gyorsasággal terjedt tovább a szomszédos épületekre, így a szomszéd szálloda és egy magánház is a lángok martalékává vált. Az anyagi kár nagy, de szerencsére senki nem sérült meg.

Nem tudni, mivel fognak védekezni az eljárás során, mert mindezt egyikük videóra is vette, a felvételt a rendőrség lefoglalta.