Elképesztő telefontokok: a fényűző luxustól a lebomlóig

Kétféle ember létezik: az egyik úgy gondolja, a telefontok csak azért kell, hogy megóvja a készüléket. A másik szerint a védelem másodlagos, a mobil és a tok nem más, mint egy nagyszerű eszköz arra, hogy közöljük a világgal, kik vagyunk valójában.

Utóbbiak a telefontok gyártók álmai, hiszen nincs olyan különleges ötlet és megoldás, amit ezek a vásárlók ne fogadnának tárt karokkal.

A legdrágább telefontok egy lakás árába kerül

Aki valóban rajong az egyedi holmikért, biztosan nem megy be egy üzletbe vásárolni, ha telefontokra van szüksége. Az egyedi készítésű vagy designer mobiltokok általában grafikusok, kreatív művészek kezei alól kerülnek ki.

Az Etsy az egyik legismertebb ilyen gyűjtőoldal, ahol szinte minden mobiltulajdonos álma valóra válik, már ami a telefontokot illeti. Gyémánttal kirakott, arannyal bevont mobiltokot is beszerezhet magának az, aki egy kis luxusra vágyik. A férfiak körében igen népszerűek a kézzel készített, teve vagy kígyóbőrből elállított mobiltokok, de ugyanilyen keresettek az egzotikus fából faragott tokok is.

Annak, aki egy vagyont költ telefontokra, a készülék épsége másodlagos, hiszen az pótolható. A világ egyik legdrágább mobiltokja volumetrikus titán felhasználásával készült és egy 80 millió éves dinoszaurusz fogának maradványait tartalmazza. Átszámítva 3,5 millió forintba kerül. Az egymással versengő gyártóknak azonban már ezt is sikerült túlszárnyalniuk.

Jelenleg egy iPhone14 készülék tokjáért kell a legmélyebben a zsebbe nyúlnia annak, aki igazi luxusra vágyik. A beépített Rolex órával rendelkező, 8 különböző méretű gyémánttal és 18 karátos arannyal díszített telefontok átszámítva 60 millió forintba kerül.

A gyártók szerencsére a környezetbarát megoldásoktól sem zárkóznak el. A legnépszerűbb okostelefonos kiegészítők piacán az utóbbi időben felbukkantak a teljes mértékben növényi alapanyagokból készülő, komposztálható telefontokok. Ha már nincs rájuk szükség, akkor a tulajdonosuk lelkifurdalás nélkül eldobhatja vagy eláshatja a kertben. A gyártók szerint ezek a tokok akár 1,8 méteres esés esetén is megvédik a készüléket, nem zavarják a vezeték nélküli töltést, vékonyak, könnyűek.