5 tévhit a babzsákfotellel kapcsolatban, amit még sokan elhisznek

babzsákok

Elnevezése alapján feltételezhetjük, hogy a babzsák egy régi találmány. Senki sem tudja biztosan, ki lehetett az első szerencsés ember, akik babbal töltött zsákból készült fotelben élvezhette a kényelmet, de állítólag már több száz éve történt. Ennek ellenére meglepő, hogy mennyi tévhit kering a babzsákfotelekkel kapcsolatban a nagyvilágban. Itt az ideje, hogy eloszlassuk ezeket.

1. tévhit: A babzsák nem egészséges

A megfelelő testtartás nagyon fontos. Enélkül átmeneti vagy akár krónikus hát, gerinc és derékfájdalmak jelentkezhet, melyek a mindennapi életünkre, mozgásunkra is hatással lehet. A babzsákfotel egyik legnagyobb előnye, hogy minden testformához tökéletesen illeszkedik. Kényelmesen megtámasztja a hátat, így ülés közben átkerül a terhelés a gerincről a hátizmokra.

2. tévhit: Könnyen szétszakadhat és akkor kihullik a sok bab

Először is a babzsákba nem bab, hanem más töltőanyag kerül, általában polisztirol gyöngyök. Ezek valóban tréfásak lehetnek, könnyen feltöltődnek, ezerfelé gurulnak és macerás őket összeszedni. Emiatt az igazán jó minőségű babzsákfotel készítők különös figyelmet szentelnek a biztonságnak. Erős anyagokat használnak, stabil varrással és megbízható cipzárral látják el ezeket az egyedi bútorokat.

3. tévhit: A babzsákfotel kényelmetlen

Próbáljon ki mindenki egy babzsákot és azonnal rájön, milyen hihetetlenül kényelmes. Nem csak a gyermekek számára készült, hanem a felnőtt babzsákfotel is komfortos megoldást biztosít filmnézéshez, családi vagy baráti beszélgetésekhez, olvasáshoz és pihenéshez is.

4. tévhit: Drága

A kanapékhoz és különböző ergonomikus székekhez képest a babzsákfotel egy kedvezőbb áron beszerezhető, sokoldalú bútor. Kisebb helyiségekben is könnyen elhelyezhető, kis súlya miatt egyik helyről a másikra pakolható és jó alternatíva a szoba kihasználatlan részeinek hangulatos és otthonos berendezéséhez.

5. tévhit: Nem lehet tisztítani

A textilből készült babzsákfotelek legtöbbje külső huzattal és belső zsákkal készül. A huzat könnyen lehúzható és mosógépben mosható. A bőrből, vászonból, textilbőrből készült babzsákok vizes ruhával és környezetbarát tisztítószerrel, esetleg baba popsitörlővel könnyedén tisztíthatók