A betoncsiszolás rejtelmei

A megfelelően karbantartott, tökéletes csiszolt beton padló létrehozása ma már rutinfeladatnak számít.

A gyémánt szemcséket tartalmazó csiszolókorongok tökéletes megoldást jelentenek a beton csiszolásához, ugyanis teljesen sima, csúszásmentes felületet biztosítanak, és még a régi, töredezett, porózus, foltos és elhasználódott betonfelületek átalakítására is alkalmasak. A gyémántszemcsés szerszámokkal eltávolítjuk a betonnak azt a rétegét, amely a por képződéséről tehet, és amibe beleül a kosz, így jutunk el az igazán kemény betonhoz. A betoncsiszoló készlet tartalmaz porelszívó adaptert is, amely megkönnyíti a munkát és a munkakörnyezet tisztántartását.

Nemcsak esztétikussá tehetjük ezzel az eljárással a beton padlólapokat, de elhasználódott felület esetében is elhagyhatjuk annak lecserélését vagy újbóli burkolását. A betoncsiszolás lényege az, hogy a csiszolási munka után ne kelljen rá burkolni semmit, mégis szép és terhelhető felület legyen. Burkolást helyettesítő eljárás is lehet, hiszen a csiszolt beton felületek gyorsabban tisztíthatóak, mint a burkolt felületek.

Csiszolással, polírozással  egy esztétikus, tömör látszóbeton felületet hozhatunk létre régi és új betonpadlókból egyaránt.

Ha a betonpadló elöregedett, foltos, vagy éppen repedezett, csiszolás után egy olyan sima és gyönyörű kinézetet kap majd a folyamat végére, mintha csak új lenne.

A fényesre csiszolt betonpadló pedig minimális takarítással gyakorlatilag korlátlan ideig képes megőrizni felületi fényét. Ezek az aljzatok különösen ellenállóak, olaj- és szennyeződés tűrőek és könnyen takaríthatóak. A fényességi szintet is kiválaszthatjuk, megjelenés szempontjából a csiszolt betonfelületek lehetnek egyszerű, matt, vagy akár egészen fényes, márványszerű megjelenésűek is. Ha az utóbbit választjuk, a tükörfény leginkább egy csiszolt márványra fog emlékeztetni.

A  betoncsiszolás kültéren és beltéren is hosszútávú megoldás. Mivel a csiszolt betonpadló nem porlik, ezért kevesebbet kell takarítani, így olcsóbb a fenntartása.

Magas kopásállósággal rendelkezik, ezen kívül könnyen karbantartható. Sem kültéren, sem beltéren nem kell heteket vagy hónapokat várni, amíg használatba vehető a felület.