Sarokgarnitúrák a természet színeiben

Nappalink egyik legfontosabb bútora a kanapé. Mivel több évre vesszük, nem mindegy, hogy milyen alakút, méretűt, színűt, stílusút választunk. Figyelnünk kell az arányok mellett arra is, hogy mekkora helyünk van.

A jó helykihasználást segíti egy jól megválasztott ágyazható sarokgarnitúra. A kanapé Budapest városában gyakran azért népszerűbb, mint vidéken, mert a fővárosban többségében kisebbek a lakások.

Vidéken a több részes ülőgarnitúrákat részesítik előnyben. Ha a kanapé vásárlás folyamatára adjuk a fejünket, érdemes először az Interneten keresgélni, majd személyesen is megnézni, hogy a valóságban, hogy milyen, kipróbálni, hogy mennyire kényelmesen lehet ülni rajta, mennyire könnyű ággyá alakítani.

Kettő az egyben

Az ágyazható sarokgarnitúrák nemcsak a fiatalok körében népszerűek. Az ilyen fajtával azért járunk jól, mert ha szükséges, akkor máris a rendelkezésünkre áll egy kétszemélyes ágy is. Többféle stílusból válogathatunk. Van, aki ragaszkodik a klasszikus megoldáshoz, de vannak, akik a modernebbet keresik. Hatalmas a választék, mindenki megtalálhatja a neki valót.

A sarokkanapék készülhetnek jobbos, vagy balos formában. A lapra szerelt változatok nagy része mindkét irányba összeállítható. A szerelésnél figyeljünk arra, hogy melyik ábrát követjük!

Színválasztás

Ezek a kárpitozott kanapék általában nagy ülőfelülettel, hatalmas párnákkal rendelkeznek, méretüknél fogva vonzzák a tekintetet. Ezért nem mindegy, hogy milyen színűt választunk.

Ha kisgyermek vagy négylábú háziállat is van a családban, akkor még fontosabb, hogy milyen kárpitozásút és színűt vásárolunk, mert például a nagyon világos, vagy a fekete kényes, meglátszik rajta a kutyaszőr, a macskakarmolás, vagy a kiöntött kakaó. Ha azonban veszünk hozzá egy védőhuzatot, amit könnyen levehetünk és kimoshatunk, akkor választhatjuk a nagyon elegáns fehér színűt is.

A textilbőrből készült kanapék nem olyan kényesek és drágák, mint a valódi bőrből készültek. Könnyű őket tisztítani. Sokféle színben lehet megvásárolni.

Jó választás, ha a természet színeit hívjuk segítségül, mert melegséget hoznak otthonunkba. Egy szép zöld, vagy egy meleg barna az ősz színeit idézi. Nem harsogó színek, nyugtatólag hatnak a gyerekekre, idősekre, felnőttekre egyaránt. Ne rettenjünk meg egy sárga színű kanapé megvásárlásától se, mert egy meleg okker is barátságos, otthonos hangulatot tud teremteni.

Kiegészítők

A nappali berendezésénél figyeljünk arra, hogy ha már letettük a voksunkat a kanapé tekintetében az egyik szín mellett, akkor vásároljunk olyan kiegészítőt, amiben ez a szín visszaköszön.

A szoba másik sarkába például helyezzünk egy hasonló színű gyertyatartót, vagy az állólámpánknak legyen olyan színe, mint a sarokkanapé kárpitjának.