Minden, amit a babafészekről tudni érdemes

Szülőként a legtermészetesebb dolog, hogy szeretnénk a gyermekünknek világon mindent megadni. Ezért is igyekszünk minden szükséges dolgot beszerezni még a kicsi érkezése előtt. Ez a lista azonban olyan hosszú, hogy csak az alvás, pihenés témaköréhez kapcsolódva felmerül egy csomó eszköz. Ilyen lehet például a hordozó, a kiságy, a mózeskosár, az autósülés és a pihenőszék. De nagyon sok fórumon javasolják például a  babafészek vásárlását is.

Puha ölelés, édes álmok

A babafészek nagyon jó szolgálatot tesz a babának és a szülőknek is egyaránt. A kitömött puha védelmi henger ölelése ugyanis a picit az anyaméhben eltöltött hosszú időre emlékezteti, amely biztonságérzetet ad számára. Arról nem is beszélve, hogy amíg a kisbaba mozgolódik álmában, nem hagyja leesni.  

Ennek köszönhetően tehát anélkül tudunk az ágyban aludni, hogy arra kellene figyelni, hogy rá ne feküdjünk. Továbbá altatás közben lehetővé teszi a szemkontaktust is, és nagy segítség lehet, hogy a baba megtanuljon a saját ágyában aludni.

Mire figyeljünk a vásárlásnál?

Az első és legfontosabb tényező a vásárlásnál, hogy kerüljük a memóriahabos babafészkeket, mert az növelheti a fulladás kockázatát! Válasszunk helyette inkább az általunk kiszemelt online bababolt kínálatából egy tökéletesen megalkotott terméket! Ami pedig a hozzávaló betétet illeti, a szivacs változat ugyan jóval komfortosabb, de nem nyújt megfelelő támaszt a pici gerince számára. A kókusz matracpárna viszont a keményebb felépítése lévén igen. Ráadásul még antiallergén is.

A fentieken túl fontos szempont még a babafészek anyaga is, mivel közvetlenül érintkezik majd a baba bőrével. Kiemelt jelentőséggel bír, hogy a lehető legjobb minőségű matériából készüljön, és mentes legyen mindenféle káros anyagtól. Továbbá nagy előny még, ha a huzat részben vagy egészben levehető. Így ugyanis nem kell az egész babafészket a mosógépbe betenni, hanem csak levesszük róla a kárpitot, és már moshatjuk is.

A praktikum szempontjából az sem utolsó szempont, ha a babafészken vagy a babafészek táskáján van egy kis fogó rész vagy fül. Ezt megragadva ugyanis bármikor át tudjuk helyezni A pontból B-be úgy, hogy közben a babát sem kell felébreszteni.