Közeleg a karácsony – mit ajándékozhatnánk a kollégáknak?

céges karácsonyi ajándék átadása

A karácsony az egyik legmeghittebb és legnagyobb keresztény ünnep a világon, amely Jézus Krisztus születéséről emlékezik meg. Ez egy remek alkalom a családi és baráti összejövetelekre, illetve számos cég szervez ilyenkor különféle bulikat az alkalmazottak számára.

A karácsony legfőbb üzenete a békesség és a szeretet, melynek jegyében ajándékokkal lepjük meg egymást. Bár ajándékozni jó, sokan mégis frusztráltak az év ezen időszakában, hiszen nehéz megtalálni azokat a meglepetéseket, amelyekkel valóban örömet lehet szerezni a kiválasztott személyeknek. Ebben a cikkben bemutatjuk, honnan is indult a karácsonyi ajándékozás története és mire kell figyelni a céges karácsonyi ajándék kiválasztása közben.

A karácsonyi ajándékozás eredete

A karácsonyi ajándékozás hagyománya mélyen a keresztény kultúrában gyökerezik. Az evangéliumokban olvasható, hogy a három király – Gáspár, Menyhárt és Boldizsár – különleges ajándékokkal, arannyal, tömjénnel és mirhával érkezett meg az újszülött kis Jézushoz. Ezek az ajándékok nem csak a földi gazdagságot szimbolizálták, de a hála kifejezői is voltak a Megváltó felé.

Az ajándékozás lényege a mai napig változatlan maradt. Egy jól megtervezett és szívből jövő ajándékkal a nagyrabecsülésünket és szeretetünket mutathatjuk ki azok felé, akik valóban fontosak a számunkra. Amikor ajándékot választunk, érdemes a megajándékozni kívánt személy igényeire és érdeklődési köreire is gondolni, és olyan meglepetéseket vásárolni, amelyekkel örömet lehet csalni az arcára. És ne feledjük, az ajándékozás nemcsak a másiknak, de nekünk is jó, kutatások szerint ugyanis  olyan boldogsághormonokat szabadít fel az agyunkban, amelyek jótékony hatással van mentális egészségünkre.

A tökéletes céges karácsonyi bulik titka

A céges karácsonyi buliknak sajátos varázsa van. Nem csak azért, mert az egész éves hajtás után végre egy kis pihenést biztosítanak, hanem azért is, mert lehetőséget teremtenek az alkalmazottak közötti kapcsolatok megerősítésére.

Egy igazán jó céges karácsonyi buli a következőket kínálja: hangulatos környezet, finom ételek és italok, kötetlen beszélgetések és természetesen nagyszerű, olykor kissé vicces ajándékok. De milyen a tökéletes céges karácsonyi ajándék? Napjaink népszerű meglepetései közé tartoznak a készen megvásárolható ajándékcsomagok, melyek különféle finomságokat, borokat, csokoládékat és egyéb különlegességeket tartalmaznak. Egy jól összeállított csomaggal egészen biztosan nem tudunk hibázni, hiszen a nők és férfiak egyaránt örömüket lelhetik ebben a kedves gesztusban. Ha nincs elég kézügyességünk, online is házhoz rendelhetjük az ajándékokat. Az ajándekcsomagom.hu weboldalon eltérő árak mentén választhatjuk ki a számunkra legszimpatikusabb ajánlatokat.

Miért is jó ez? Nem kell hosszú órákig járni a boltokat és nem szükséges sorban állnunk a karácsonyi fejhajtás közepette, így több időt szánhatunk a szeretteinkre, miközben valóban jól összeállított csomaggal lephetjük meg a céges bulin a kollégánkat.